Qui som?

Som l'Helena i la Dulos. Vivim al peu de les Gavarres, a Cruïlles.
Aquí és on tenim els horts, l'hivernacle amb el planter, les gallines al galliner i la Pepa i en Crocheto (uns burros que contribueixen a mantenir el bosc net, ens dónen els fems que necessitem i ens ajuden a desenvolupar cada vegada més tasques de bosc i d'horta).


 


 

 

Creiem en un consum i producció conscient, sa i responsable. Estem en contacte amb altres productors de la comarca, d'aquesta manera  garantim una oferta de verdura ecològica i local. 

Ens dediquem a l'agricultura ecològica i natural, com és obvi, no apliquem cap mena de producte químic als nostres conreus. A banda d'ecològic, diem natural, ja que volem recalcar que totes les verdures que tenim són de temporada i de km0 (un exemple, un all que prové d'argentina deixa de ser ecològic per nosaltres).

No tenim el segell del CCPAE, ja que creiem que les persones que haurien de tenir segell són aquelles que afegeixen susbtàncies tòxiques a la terra. Nosaltres estimem la terra i la cuidem el millor que sabem. Creiem en una relació de confiança entre productor-consumidor. 


Mercat ecològic Mon Empordà


Ens podeu trobar als Mercats Ecològics de Món Empordà cada dissabte al matí.

També repartim cistelles de verdura a domicili, els dimecres i dijous.


 

Agricultura ecològica La Xirivia

 

  

 


Tenim tres horts on practiquem rotacions de cultiu per tal de deixar descansar la terra. Seguim el calendari biodinàmic de la Maria Thun.

 

Utilitzem els fems de la Pepa (la burra) i de les gallines. També sembrem gramínies i lleguminoses com a adob verd.

No fem plantacions de monocultius, ni utilitzem maquinària gran, que compacta la terra. 


 

A l'hort tenim una bassa situada més amunt que ens permet regar amb l'aigua de la pluja, sense haver d'utilitzar cap tipus d'energia no renovable (gasolina, electricitat,..).


Nosaltres mateixes el·laborem els preparats naturals com a tractament preventiu de plagues (purí d'ortiga, cua de cavall, milfulles, all, consolda,...)


 

 

 

 

 

Verdura i fruita ecològica KM0

 

 

Cistella de verdura i fruita ecològica Empordà

 

 

 

 

Cistella de verdura i fruita ecològica Empordà i Girona

 

 

Agricultura ecològica Empordà